Tuesday, March 10, 2009

Ett matigt experiment (In Swedish)

Jag kanske borde ändra beskrivningen på vad bloggen innehåller, har varit många inlägg på sistone som inte stämmer överens med vad det står i beskrivningen. För tillfället får den stå kvar dock, men om det fortsätter så här får jag kanske ändra det. 

Jag gillar att laga mat, och även om det kan vara skönt att ha ett recept att följa så är det kul att experimentera lite. Idag tänkte jag dela med mig av ett experiment som jag gjorde i söndags. Jag har i och för sig gjort det tidigare, men det var så gott så jag ville testa igen och se om det var en tillfällighet ;-) Jag misstänker dock att det kan bli ännu bättre, så om det är någon som har något tips på vad jag kan göra bättre till en annan gång så tar jag tacksamt emot dem.

Ingredienser:
Skinkstek
Bacon
Bananer
Soltorkade tomater
Kokosmjölk

Skinksteken skar jag i bitar som jag sedan lindade in i bacon. Sedan lade jag dem i en ugnsfast form, skar bananen i bitar som jag strödde över och klippte sönder de soltorkade tomaterna i mindre bitar och lade ovanpå. Slutligen hällde jag på kokosmjölken och satte in alltihop i ugnen. Till detta åt jag sedan ris, men det skulle nog passa bra även med någon form av potatis eller pasta.

Som sagt så är det fortfarande ett experiment, så jag har inga exakta mått eller liknande. Som jag gjorde i söndags så hade jag ugnen på 225 grader och det var väl inne en dryg halvtimme eller något sådant, jag tog inte tiden. Jag misstänker att det antingen var för varmt/var inne för länge, i vilket fall smakade inte baconen så mycket. Dessutom känns det som att det skulle behövas något mer för att göra smaken lite mer jämn så att säga. Det är hur gott som helst när man får med bananbitar/soltorkade tomater, men när man enbart har kött blir det lite enformigt som det är nu. Om man inte gör något mer för att få smak på det bör man i vilket fall se till att ha ordentligt med bananer/soltorkade tomater. Det är väl dessutom nyttigare om man har mer sånt, så det finns nog enbart fördelar med det.

Testa gärna själv (här gäller inte Don't try this at home ;-) ) och kom jättegärna med tips på hur det går att förbättra den här rätten, vad den nu ska kallas.

No comments: